Dušená ryba na aromatické zelenině a olivovém oleji

INKREDIENCE:

  • 1 makrela (+ - 600g)
  • 125 g aromatické zeleniny (cibule, mrkev, celer, fenykl, pór, zázvor)
  • 100 ml standadního extra panenského olivového oleje Arbeca
  • 5 ml citrónové šťávy
  • čerstvě namletou sůl a pepř podle chuti
PŘÍPRAVA:

Vyčistěte rybu. Zeleninu nakrájejte na kulaté plátky. Vložte do pánve, přidejte citrónovou šťávu s kořením. Přidejte olivový olej a zakryjte pánev. Vařte na nízké teplotě.
Podáváme se zeleninou a šťávou z dušení.
 
Standardní olivový olej Arbeca, který je navrhnut pro tento recept může být nahrazen jiným druhem Arbeca, který si přejete. Experimentujte a sdílejte své neuvěřitelné kombinace.