Grilovaná zelenina nebo teplý salát

INKREDIENCE:

  • 100g kukuřice
  • 125g cukety (nakrájené na plátky)
  • 100g žampiónů
  • 125g lilku (nakrájený na plátky)
  • 100g čerstvého zeleného chřestu
  • 150g zralých rajčat
  • 150ml prémiového extra panenského olivového oleje Arbeca
  • sůl, pepř, oregáno na dochucení
PŘÍPRAVA:

Zahřejte olivový olej na teplotu 100 °C. Stáhněte plamen a přidejte oregáno. Mezitím co zahřívate olivový olej si nakrájejte zeleninu na plátky. Potom všechnu zeleninu grilujte s připraveným ochuceným olejem. Zbytek aromatizovaného oleje slejte do skleněné mísy k pozdnějšímu podání. Grilovanou zeleninu můžete podávat jako teplý salát nebo jako přílohu.
Prémiový olivový olej Arbeca, který je navrhnut pro tento recept může být nahrazen jiným druhem Arbeca, který si přejete. Experimentujte a sdílejte své neuvěřitelné kombinace.