Co je to acidita?

Co je to acidita?

Co je to acidita olivového oleje a co to znamená? Acidita je rozšířené téma, bohužel často bývá chybně interpretována jak spotřebiteli, tak i některými výrobci. V článku se pokusíme objasnit některé pochybnosti.

Nejlepší způsob skladování olivového oleje

Nejlepší způsob skladování olivového oleje

Úžasná chuť a pozitivní zdravotní účinky jsou přednosti čerstvého a zdravého extra panenského olivového oleje. Chcete si tyto přednosti uchovat co nejdéle? Máme pro Vás pár rad jak správně uchovat olivový olej.

O Arbequině

O Arbequině

Arbequina je španělská odrůda oliv, která je jedna z nejmenších na světě. Ovoce Arbequiny je hodně aromatické, malé, symetrické a tmavě hnědé. V Evropě se nejvíce pěstuje v Katalánsku, kde má i svoje kořeny. Pro velikou oblíbenost se pěstování rozšířilo do Aragonu a Andalusie, ale i Kalifornie, Argentiny, Chile a Austrálie. Pomalu se stává nejdominantnější odrůdou oliv na světě.